Szolgáltatásaink

Sebészet

Belgyógyászati vizsgálatok

Speciális kezelések

Általános beavatkozások

Csontsebészet

Ortopédiai-, Traumatológia-, Neurológia beavatkozások.

Gyakori tünetek

Visszatérő lábfájdalommal küzd kiskedvence? Esetleg hirtelen felsírt játék közben vagy egyszerűen sántít és bicegve jött vissza? Csonttöréssel küzd? Kérjen időpontot ortopédiai konzultációra.

Lágysebészet

Legnagyobb számban előforduló műtét típusok a lágyszöveti sebészet kategóriába tartoznak. Ilyen beavatkozások például: ivartalanítás, bőrdaganatok, plasztikai műtétek, gátsérv, bélelzáródás, húgyúti műtétek, lágy szájpadlás plasztikai korrekciója, gégebénulás stb., melyeket asszisztált lélegeztetésre képes altatógéppel végezzük, az altatási kockázat minimalizálása érdekében.

Képalkotó diagnosztikai vizsgálatok

Óriási fejlődésen ment keresztül a képalkotó módszerek pontossága és felbontóképessége. Klinikánkon magas számban végzünk ultrahang vizsgálatokat, készítünk röntgenfelvételeket. A fogproblémák feltárására speciális fogászati röntgen áll rendelkezésre. Ha pontosabb diagnózisra van szükség a terápia összeállításához, endoszkópos vizsgálat lehet indokolt, de diagnosztikai laparotomiát is végzünk a legmodernebb altatási protokollal.

A felsorolt módszerek használatát indokolhatja

Traumás baleset, ismétlődő hányás, bágyadtság, lenyelt labda vagy faág, szorulás. Továbbá elengedhetetlen daganatok helyének feltérképezése, tüdőáttét keresés, orrból való toklász eltávolítás, légzőszervi problémák esetén.

Bőrgyógyászat

Kutyák és macskák bőrbetegségei nagyon sokféle okra vezethetők vissza. Ezért fontos a rendszeres viziteken alapuló gyógykezelés. Ezen időpontok alkalmával megpróbálunk a tüneti kezelés mellett kizárni minden olyan tényezőt, amik megszüntetésével hosszútávon akár gyógyszerek nélkül is megmaradjon a tünetmentesség.

Gyakori tünetek

Nyalja a lábát? Nem szűnő viszketegség és vakarózás? Kiterjed sebes foltok? Kipirult bőrterületek? Fekélyek? Daganatokat észlelt?

Endokrinológiai vizsgálatok

Hormon szintek mérése, pajzsmirigy, mellékvese, nemi hormonok…

Gyakori tünetek

Szőrhullás, Elhízás, Bágyadtság, Hiperaktivitás

Vérnyomásmérés

A cicáknak, sokszor rejtve maradó betegsége a magas vérnyomás. Azonban kutyák vérnyomásmérése is indokolot lehet, adott diagnosztikai fázisban.

Onkológiai vizsgálatok és tanácsadás

Csomókat fedezett fel kutyája bőre alatt? Kifekélyesedett bőrterületek? Daganatot diagnosztizáltak macskája hasüregében?
Mintát veszünk. Eltávolítjuk. Tanácsot adunk műtét utáni tudnivalókról.

Parazitológiai vizsgálatok

Külső- és belső paraziták megelőzésére koncentrálunk, de alkalmanként kellemetlen tünetek megjelenésekor gyógykezelésre is sor kerül.

Gyakori tünetek

Főleg hasmenés során érdemes a bélsár mikroszkópos vizsgálatát kérni klinikánkon. Azonban vakarózást, fejrázást és fülvakarást külső paraziták is okozhatják.

Labordiganosztika

Vérvételek klinikánkon általában fél órán belül elkészülnek, köszönhető fejlett laborparkunknak és fáradhatatlan asszisztenseink szorgos munkájának.

Mikor érdemes?

Prevenciós kivizsgálás, műtétet megelőző kivizsgálás, hormonvizsgálatok, sav-bázis egyensúly ellenőrzés.

Szülészet

Szaporodásbiológiai tanácsadás, szülészeti segítségnyújtás és az ivarszervi megbetegedések állatorvosi kezelését jelentő tudományág. 

Szem és szemkörnyéki betegségek kezelése

Szem elváltozásait érdemes komolyan venni és megtalálni az elváltozás okát, mert egy felületesnek tűnő probléma pár nap alatt súlyossá válhat. A következő tünetek esetén azonnal keresse fel kezelőorvosát.

Részletek

Gyakori tünetek

Hunyorog? Könnyezik? Vörös a szeme és annak környéke? Megnövekedett a könnytermelése? Dörzsöli a szemét?
Kérjen időpontot szemészeti vizsgálatra.

Fogászati ellátás

Speciális fogászati röntgennel a szemmel nem látható foggyökér-betegségeket is fel tudjuk deríteni. Így lehetővé válik a célzott szájsebészeti ellátás. A fogkő eltávolítását mindig polírozás követi klinikánkon, hogy a kutyák és cicák gyulladásos gócait a szájüreg felől megelőzzük és lassítsuk a fogkő újratermelődését.

Részletek

Gyakori tünetek

Látható nagy mennyiségű fogkő, elszineződés. Bűzös szájszag. Étvágytalanság fájdalom miatt.

Védőoltások – Microchip beültetése

Kutyák esetében kötelező a microchip beültetése hazánkban. Macskáknak csak ajánlott, de a beazonosíthatóság egyetlen módja, így mi is javasoljuk hozzánk érkező cicáknak. Oltási sorral kapcsolatban tanácsot adunk és el is végezzük azokat így a közös külföldön töltött nyaralások útjába sem áll semmi miután kiállítottuk a kisállat útlevelet. Kutyaútlevél a leggyakoribb, de macskák és vadészgörények is utazhatnak ilyen módon. Fontos tudni, hogy 21 nap el kell teljen a veszettségoltás beadása és az utazás között, amennyiben korábbi oltása lejárt!

Útlevél kiállítása

Kedvencünk külföldre történő utaztatásához elengedhetetlen egy állatútlevél beszerzése. Ennek kiállításához nélkülözhetetlen az állat mikrochippel történő megjelölése. A kisállat útlevél kiállítása nem életkorhoz kötött, azonban a dokumentum megléte önmagában nem elegendő az állat utaztatásához. Az útlevél érvényessége a veszettség elleni oltás érvényességétől függ. Fontos megjegyezni, hogy az első beadott veszettség elleni oltás, csak a beadást követő 21. naptól lesz érvényes. Amennyiben az érvényesség lejárta után kerül beadásra a veszettség elleni ismétlőoltás, úgy az is a beadás napja utáni 21. naptól számít érvényesnek. Fontos információ, hogy 12 hetes kor alatti állat nem kaphat veszettség elleni védőoltást. Minden ország egyedi szabályozás alá eshet, így érdemes utánajárni indulás előtt.

Konzultáció és tanácsadás

Telefonos időpontfoglalás után várjuk Önöket konzultációra, Debrecenben, a Domb utca 22/B szám alatt található állatgyógyászati központunkban.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok parkolni?

Rendelőnk 5 férőhelyes parkolót biztosít Ügyfeleink számára, mely bejárata az Ötmalom utcából nyílik. Természetesen az utcán történő parkolás is lehetséges, SMS-el történő parkolás esetén: +36 20/30/70 763 4001.

Szükséges időpontot foglalni?

Igen. Minden esetben telefonon keresztül adunk időpontot. Sűrgősségi esetben is érdemes telefonálni. +3652447491 -es telefonszámon várjuk hívását.

Lehet nálunk gyógyszereket vásárolni?

Igen. Sorbanállás nélkül, a recepción adjuk ki az állatgyógyászati készítményeket. Amennyiben vényköteles gyógyszerért érkeznek, pár perc várakozás után orvosaink segítenek.

Van lehetőség kiszállásra?

Igen. Azonban kapacitásunk korlátozott, mivel rendelői környezetben töltjük munkaidőnk 100%-át. Fontos hangsúlyozni, hogy háznál történő vizitkor, telejskörű és részletes kivizsgálás lehetetlen. Természetesen ha igény van rá, időpont foglalás után segítünk háznál is.